Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Drepturile omului duse la extrem de CEDO au pus România într-o situație imposibilă. Fără recurs compensatoriu, țara noastră va fi obligată de organismul european să plătească fiecărui deținut câte 10 euro pentru fiecare zi petrecută în închisoare, stimulându-i pe infractori să recidiveze pentru a câștiga bani.

Numărul de dosare ale pușcăriașilor români a reușit să blocheze, aproape, activitatea Curții Europene a Drepturilor Omului. Încurajați de victoriile pe bandă rulantă obținute de toți deținuții, tot mai mulți condamnați din România dau în judecată statul la CEDO. Mai mult, aceștia au început să depună cereri la Adminsitrația Națională a Penitenciarelor pentru a fi mutați în închisorile care nu respectă standardele de condiții umane, tocmai pentru a obține bani frumoși din această afacere.

Anularea recursului compensatoriu ar reprezinta o soluție, însă doar dacă ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, ar reuși să negocieze cu reprezentanții CEDO o amânare a îmbunătățirii condițiilor de detenție din penitenciare, ceea ce este puțin probabil, ne spune Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale.

Integral pe Naţional