Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

NATO ia în calcul un posibil atac al Rusiei asupra Poloniei și țărilor baltice și, cu toate că nu-i consideră pe ruși ca fiind inamici, dacă acest lucru se va întâmpla, întreaga alianță va replica.

„Prin intermediul unei puternice prezențe a forțelor NATO în Polonia și în țările baltice, trimitem un semnal foarte puternic Rusiei: dacă va exista un atac împotriva Poloniei și a țărilor baltice, toată alianța va răspunde”, a afirmat Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, într-un interviu pentru cotidianul polonez Rzeczypospolita, în condițiile în care summitul care aniversează 70 de ani de la crearea Alianței se deschide la Londra.

„Nu definim Rusia de această manieră (ca inamic al NATO). Vom răspunde pur și simplu dacă va exista o nevoie. Trebuie să fim siguri că ceea ce am văzut în Ucraina – o invazie a Rusiei împotriva unui vecin al său – nu se va putea reproduce împotriva unui membru al NATO”, a adăugat acesta.

Integral pe Evenimentul Zilei