Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

PSD a depus luni la Senat o moţiune simplă împotriva ministrului Finanţelor Publice, Florin Cîţu. Intitulat "Guvernare PNL – numele tău este AUSTERITATE".

Textul moţiunii cuprinde numeroase reproşuri la adresa ministrului şi a guvernului PNL, începând cu acuzaţia că, prin declaraţii alarmiste, a generat probuşirea cursului leu-euro.

Textul integral al moţiunii: De la nenumăratele și nevinovatele declarații publice făcute de peneliști, dintre care domnul Cîțu, considerat un mare profesionist, s-a remarcat în mod special, până la măsuri și fapte concrete ce trebuie aplicate din momentul în care au preluat frâiele guvernării este o cale lungă și anevoioasă.

Pentru că, în Opoziție fiind, și-au permis să facă declarații absolut aberante și alarmante despre economie și despre o criză iminentă în care românii ar urma să intre, cu acuzații, insinuări și manipulări pline de ridicol, toate în încercarea de a submina încrederea în economie și a ajunge la ceea ce se numește o profeție auto-realizaată: sabotând încrederea în economie, întregul eșafodaj economic ar fi avut de suferit, iar liberalii s-ar fi lăudat că au avut dreptate, când, de fapt ei, au inițiat toată criza. Acest lucru nu s-a întâmplat pentru că românii sunt mai inteligenți decât propaganda PNL și pentru că PSD a lucrat serios și responsabil la clădirea economiei românești și la crreșterea nivelului de trai.

Dar acum, când liberalii sunt la guvernare, când se presupune că își asumă cu responsabilitate deciziile pe care le iau pentru și în numele acestei țări, chiar ar trebui să vedem altceva. Ar trebui să vedem, cum îi place lui Klaus Iohannis să spună, fapte nu vorbe.

Integral pe România Liberă