Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Moody's a retrogradat de la "A3" la "Baa1" ratingul îmbuteliatorului elen Coca-Cola Hellenic (CCH), al doilea producător de băuturi Coca Cola din afara SUA, iar perspectiva rămâne negativă, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

"Acţiunea de astăzi a fost determinată de slăbirea profilului de creditare al Coca-Cola Hellenic şi al estimărilor noastre că actualul mediu macroeconomic şi perspectiva consumului în Europa va rămâne sub presiune în următoarele trimestre", a declarat analistul Moody's, Yasmina Serghini-Douvin, potrivit Agerpres.

Declinul vânzărilor pe multe din pieţele europene ale Coca-Cola Hellenic a dus la o profitabilitate mai scăzută şi un profil de creditare care a poziţionat compania sub competitorii săi, apreciază Moody's.

Agenţia este îngrijorată de potenţialele repercusiuni în urma turbulenţelor din Grecia, unde se află sediul Coca-Cola Hellenic, mai ales dacă Grecia ar părăsi zona euro , şi de impactul acestei evoluţii asupra calităţii creditelor Coca-Cola Hellenic.

Agenţia avertizează că Coca-Cola Hellenic are o expunere mai ridicată la sudul Europei decât alte companii importante de îmbuteliere, ceea ce face grupul din Grecia mai vulnerabil la aceste economii slăbite, afectând profitabilitatea Coca-Cola Hellenic.

Anul trecut Moody's a anunţat că ratingul Coca-Cola Hellenic nu va fi afectat de scăderea credibilităţii Greciei.

În februarie, Coca-Cola Hellenic a anunţat că va opri producţia la două din cele cinci facilităţi pe care le are în Grecia, în cadrul unui program de reducere a costurilor pentru a face faţă recesiunii prelungite din Grecia.

Anul trecut profitul net al Coca-Cola Hellenic a scăzut cu 27% până la 330 milioane euro , în timp ce volumul vânzărilor a scăzut cu un 1% până la două miliarde de navete.

Coca-Cola HBC, al doilea mare îmbuteliator de produse Coca-Cola la nivel mondial, deţine în Romania patru fabrici, la Iaşi, Timişoara, Ploieşti şi Vatra Dornei, după ce a închis unitatea de producţie de la Oradea, pentru eficientizarea activităţii.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.