Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Rusia a testat recheta hipersonică aer-sol „Kinjal” în zona artică, o nouă demonstraţie a capacităţilor militare ale Kremlinului: cu o viteză de 10 ori mai mare decât sunetul, “Pumnal” are o rază de acţiune de peste 2.000 de kilometri şi poate transporta atât focoase nucleare, cât şi încărcătură convenţională.

În cadrul testului efectuat, avionul MIG-31K a decolat de la baza aeriană Olenegorsk, din regiunea Murmansk, şi a lansat racheta Kinjal către o ţintă terestră amplasată în poligonul Pemboi din regiunea Komi. Pe de altă parte, oficiali ruşi au anunţat că o nouă divizie de rachete antiaeriene Tor-M2DT a fost amplasată în regiunea Murmansk, în cadrul planurilor de consolidare a apărării zonei arctice. ”Ceremonia oficială a avut loc în districtul Pechengski (aproape de frontiera cu Finlanda şi Norvegia), unde sunt amplasate unităţile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Flotei Nordului, Vadim Serga. În ultimii ani Rusia şi-a consolidat semnificativ unităţile militare în această regiune, unde a construit şi a dat în exploatare circa 20 de aeroporturi militare.

Integral pe Naţional