Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Recursul compensatoriu este lege penală mai favorabilă și va produce efecte chiar și după abrogare, au explicat mai mulți juriști pentru G4media.ro. Acest lucru înseamnă că toți deținuții care sunt acum în pușcării vor beneficia de recursul compensatoriu chiar dacă legea va fi abrogata mâine. Legea a scos mai devreme din pușcării aproape 20.000 de deținuți. Aceștia au făcut deja peste 500 de noi victime.

”Legea recursului compensatoriu, care a modificat condițiile de executare a pedepselor, este normă de drept penal substanțial, prin urmare, i se aplică principiul constituțional al legii penale celei mai favorabile”, a explicat pentru G4media.ro avocatul Cristian Ene.

Dacă în ce privește calificarea recursului compensatoriu drept lege penală mai favorabilă, toți jurișii consultați de G4media.ro sunt de acord, părerile sunt împărțite atunci când vine vorba de efectele legii chiar și după abrogare.

Integral pe G4media.roComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.