Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Noul Barometru Europa FM, realizat de IMAS în luna noiembrie, arată care sunt cele mai noi intenții de vot ale românilor. Dacă în acest weekend ar avea loc alegeri parlamentare, românii ar vota majoritar, în proporție de peste 39% cu PNL, în creștere importantă față de luna precedentă, când liberalii erau cotați cu 29,6%, anunță CURENTUL.
 
PSD rămâne tot la puțin peste 21%, cu cât erau cotați social-democrații în sondaje și în octombrie. USR, în schimb, continuă să scadă, de la 16,4% în octombrie la 12% în noiembrie. ADEVĂRUL remarcă tendința de scădere și pentru ALDE – de la 4 la 3% – și pentru Pro România – de la 10 la peste 6%.

Pe de altă parte, conform unei analize ciate de JURNALUL NAȚIONAL, dacă în perioada imediat următoare s-ar organiza alegeri parlamentare anticipate, la care participarea ar fi asemănătoare cu cele de la alegerile europarlamentare sau din primul tur de scrutin al prezidențialelor (9 milioane de persoane), PNL ar obține aproximativ 3,36 milioane de voturi (37,3%), în timp ce PSD s-ar clasa pe poziția a doua, cu 2,36 milioane de voturi (26,2%), în creștere cu 15 procente. USR și-ar menține scorul din primul tur al prezidențialelor obținut de Dan Barna, de 1.384.450 de voturi (15,3%).

Cu toate acetea, PSD își continuă războiul intern dar și cu electoratul. După declarațiile șocante făcute de Niculae Bădălău, Organizația Județeană a PSD Brașov cere excluderea acestuia din partid, afirmă ANTENA3. Anunțul a fost făcut de fostul ministru și președintele PSD Brașov Marius Dunca pe pagina sa de Facebook. „Cerem excluderea din partid a lui Niculae Bădălău. Reformarea PSD nu se face cu declarații defăimătoare la adresa românilor din țară sau din străinătate.

În urma declarațiilor făcute de președintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău cu privire la românii care muncesc și trăiesc în Diaspora, Organizația Județeană a PSD Brașov cere excluderea din partid a acestuia. România este una singură, suntem un singur popor, indiferent că suntem acasă sau peste hotare“.

Și preşedintele PSD Neamţ, Ionel Arsene, citat de GÂNDUL, l-a ciriticat pe liderul organizaţiei Giurgiu a partidului, pentru declaraţia acestuia despre Diaspora, afirmând că este ”trist şi meschin, iar pentru un politician e cu atât mai meschin”. ”A vorbi urât despre aceşti fraţi ai noştri este trist şi meschin. Te descalifici ca om, iar pentru un politician e cu atât mai degradant, indiferent din care partid ar face parte! Cred că a venit vremea să nu mai punem semnul egal între ideea de echipă politică şi tăceri complice”, a scris pe Facebook Ionel Arsene.

Preşedintele PSD Bacău, Dragoş Benea, a declarat, sâmbătă, că Nicolae Bădălău nu a înţeles nimic din discuţia contondentă din CEX al PSD cu privire la Diaspora şi că un an de penitenţă s-ar impune în cazul lui, cu speranţa că, după această pauză, tema se va vedea altfel de pe malurile Dunării, potrivit COTIDIANUL.

Senatorul și fostul ministru al Economiei Niculae Bădălău a avut un mesaj disprețuitor la adresa românilor din străinătate, el declarând că doar o mică parte sunt ”legali”, restul fiind ”fetele alea de le duc ăștia”, amintește EVENIMENTUL ZILEI. „Ei au 700.000 de oameni care au domiciliu, pașapoartele alea cu domiciliu, care-s legali. Restul până la 3-5 milioane, că se vehiculează tot felul, sunt fetele alea de le duc ăștia”, a declarat Bădălău.

Și liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, s-a enervat la un eveniment dedicat Zilei Naţionale şi a avut o ieşire dură la adresa unui protestatar, constată ADEVĂRUL. Preşedinte CJ Vaslui l-a făcut pe protestatar „tembel”, după ce acesta l-a huduit pe Buzatu. După ce şi-a rostit discursul în Piaţa Civică din Vaslui, în faţa a mii de oameni, preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Buzatu, a fost huiduit de mai multe persoane. Atitudinea contestatarilor săi l-a nemulţumit pe liderul PSD. La rândul lui, acesta nu s-a putut abţine şi a răspuns cu o jignere la adresa unuia dintre protestatari: „măi, tembelule, măi!”.