Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

O companie din Israel a anunţat, în premieră, la Bucureşti, că a dezvoltat un sistem capabil să detecteze seismele cu magnitudini mai mari de 4,5 Richter cu 4 sau chiar 8 ore înainte de producerea acestora.

Este vorba de startup-ul Ionoterra, ai cărei reprezentanţi au precizat că sistemul dezvoltat de ei nu detectează cutremurele care vor veni monitorizând mişcările scoarţei terestre. “Prin sisteme de radare şi diverşi senzori studiem ionosfera care este o mare oglinda a ce se întâmplă în scoarţă. În acest moment suntem gata să anunţăm, în premieră mondială, că putem prognoza cutremurele cu o acurateţe de peste 90 la sută”, a declarat Mihai Lola, leading investor Ionoterra.

Mihai Lola a mai anunţat că anul viitor, în cadrul unui parteneriat cu Universitatea Politehnică Bucureşti, va demara în România, în zona Vrancea, un program de “proof of work”, prin care se doreşte demonstrarea publică a capabilităţilor sistemului. “Alertele nu vor fi publice. În acest program final de testare, vor beneficia de ele numai autorităţile statului. Şi asta din simplul motiv că nu vrem să apară panica. Problema este că aceste autorităţi ale statului trebuie să aibă şi un plan de răspuns, de măsuri, la aceste alerte”, a precizat Mihai Lola.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.