Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Aproximativ 6.000 de tone de alimente se aruncă zilnic, în România, a declarat coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, Laszlo Borbely. Potrivit acestuia, peste 53% din deşeurile alimentare sunt din gospodării.

"Aruncăm 6.000 de tone de alimente zilnic, în România, 2,2 milioane de tone pe an. Este foarte mult, deşi, repet, în UE suntem pe un loc destul de onorabil faţă de alte ţări care aruncă şi mai mult", a afirmat Borbely, la conferinţa internaţională "Împreună combatem risipa alimentară", organizată de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului, în parteneriat cu Asociaţia Sărbătoarea Gustului.

Deși o mare parte din populație ar vrea să colecteze selectiv deșeurile alimentare, nu există încă un sistem bine pus la punct. Mai mult, românii cumpără mai mult decât pot să consume și mâncarea se strică, peste 11,9% din produsele achiziționate fiind aruncate.

Borbely a menţionat că în România 15% din populaţie este obeză. "Nu stăm foarte rău nici aici, dar faţă de 2014 a crescut acest procent, deci suntem mai obezi în 2019 decât din 2014, iar o treime este supraponderală".

Integral pe Jurnalul Național