Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Observatorii ''Fiecare Vot'' au identificat o serie de probleme legate de organizarea necorespunzătoare a unor secţii de votare, dar şi cazuri în care mai multe cereri pentru urna mobilă au fost completate de aceeaşi persoană, informează Expert Forum, prin intermediul unui comunicat.

Astfel, la Secţia 77 din Lehliu Gară (Ialomiţa), observatorul a constatat pe parcursul zilei că mai multe persoane neautorizate au staţionat în jurul secţiei de votare.

"Observatorii au fost supuşi presiunilor de către primar şi de către alte persoane prezente în secţie şi au părăsit secţia de votare, deoarece siguranţa personală a acestora a fost pusă în pericol. A fost solicitat sprijinul Poliţiei de mai multe ori", a precizat Expert Forum.

La Secţia 429 din Malamuc (Prahova), primarul a refuzat să părăsească secţia de votare, iar preşedintele BESV nu a dispus îndepărtarea sa, arată sursa citată.

O altă problemă semnalată de către observatori s-a referit la existenţa unui număr crescut de cereri pentru urna mobilă.

Integral pe Jurnalul Național