Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cartea ''10 august'' de Grigore Cartianu şi Laurenţiu Ciocăzan, apărută la Editura All, a fost lansată vineri, la Târgul Gaudeamus.

Grigore Cartianu a mărturisit că a scris această carte "ca un fel de obligaţie, pentru un public care are nevoie de asta".

"Eu cred că este nevoie de o carte despre fiecare eveniment important din evoluţia acestei ţări. De exemplu, mie îmi pare rău că nu a scris nimeni o carte despre Colectiv. Una e să arunci texte pe net sau pe fluxul de ştiri sau pe ziare, astea toate sunt trecătoare şi când vrei să le aduni la un loc, nu le ai. O carte sintetizează foarte bine, le aşază bine şi peste 50 sau 100 de ani. Cartea are avantajul că stă bine într-o bibliotecă publică sau în biblioteci private şi acolo rămâne document peste timp. O carte de genul acesta are rolul de a spulbera în timp toate rescrierile istoriei. În general, odată cu trecerea anilor, diverşi actori politici, în funcţie de interesul lor, rescriu istoria. (...) Cartea aceasta am făcut-o ca un fel de obligaţie, pentru un public care are nevoie de asta", a declarat Grigore Cartianu pentru AGERPRES.

Integral pe Agerpres