Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Turcia trebuie „să se debaraseze” de sistemul de apărare antirachetă S-400 pe care l-a achiziţionat de la Rusia pentru a depăşi impasul în relaţiile cu Statele Unite ale Americii, a declarat un înalt responsabil al Departamentului de Stat american, subliniind că astfel de achiziţii reprezintă o ameninţare pentru capacităţile de apărare ale NATO, transmite Reuters.

„Este loc pentru ca Turcia să revină la masă. Ei (turcii) ştiu că pentru a face acest lucru, trebuie fie să distrugă, fie să returneze sau să scape în alt mod de S-400”, a declarat acelaşi responsabil într-o conferinţă de presă.

Ankara şi Washingtonul sunt în dezacord asupra achiziţionării de către Turcia a sistemelor de rachete sol-aer ruseşti S-400, despre care Washingtonul susţine că nu sunt compatibile cu apărarea NATO şi reprezintă o ameninţare pentru noul său avion invizibil F-35.

Integral pe Jurnalul Național