Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Liderii USR și PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, spun că au decis să întărească alianța, prin activarea unor structuri comune - Comitetul Executiv, Comisia de integritate, Comisia de politici publice și Comisia Națională de coordonare, însă fuziunea propriu-zisă va dura.

„Am decis că începând de săptămâna viitoare vom activa și celelalte structuri ale alianței care încă nu sunt funcționale. Noi în protocolul alianței am prevăzut patru structuri de coordonare comună, anume această Comisie Națională de Coordonare, care reunește cele două Birouri Naționale ale celor două partide, care s-a întâlnit astăzi, în a doua sa întâlnire”, a spus liderul PLUS, Dacian Cioloș, vineri, într-o conferință de presă.

Dacian Cioloș a explicat că în întâlnirea de astăzi nu s-a stabilit fuziunea priopriu-zisă a celor două partide, deoarece din punct de vedere juridic, ar mai putea dura, însă spre asta se tinde și eventual, se va ajunge la o fuziune.

„De facto, mergem spre o alianță, dar de iure, asta poate să dureze, țineți minte cât a durat înregistrarea PLUS. În unele cazuri, acest proces juridic durează foarte mult, noi avem două rânduri de alegeri pentru care trebuie să fim pregătiți. Important e că dincolo de forma aceasta juridică, la care probabil, vom ajunge, la un moment dat, important e să funcționăm de facto ca o alianță, și asta am decis astăzi”, a spus Cioloș.

Integral pe Digi24