Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Vă imaginați un elev care, la o problemă complicată de geometrie rezolvabilă prin construcții ajutătoare la care se cere să se calculeze aria unui cerc, să răspundă că cercul nu are arie? Așa scrie în unele manuale de clasa a-VIIa: cercul nu are arie, doar discul! Cercul este o linie și are doar lungime, discul este o suprafață și el are arie. Acestea sunt mesajele care au inundat internetul într-o încercare disperată a PSD de a demonstra că de fapt Viorica nu e chiar așa de proastă.

Și da, e adevărat există autori de manuale de matematică, aprobați de ministerul Educației, care susțin asemenea prostie preluată ca atare de unii profesori de la clase. Acesta ar putea fi și motivul pentru care președintele Klaus Iohannis a tăcut atunci când i s-a povestit că Dăncilă a răspuns greșit la întrebarea care e aria cercului, nevrând să intre într-o polemică inutilă referitoare la aria cercului sau aria discului.

Integral pe Curentul