Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Hotărârea de guvern pentru organizarea noului Minister al Educației și Cercetării, pusă în dezbatere joi seară, arată o creștere a numărului total de posturi față de precedentele ministere separate în guvernarea trecută. Este vorba despre o creștere cu 116 posturi, adică aproape 18%, a organigramei. În condițiile în care fostele ministere aveau împreună 654 de posturi, actualul are 770 de posturi, potrivit proiectului. De precizat că Ministerul ar urma să înglobeze și Autoritatea pentru învățământ dual, precum și Institutul de Științe ale Educației.
Ministerul Educației Naționale, înființat în 2017, avea, potrivit HG de organizare, 497 de posturi, iar Ministerul Cercetării și Inovării, înființat tot în 2017, avea 157 de posturi. Combinate, cele două aveau împreună 654 de posturi. Noua structură, numită Ministerul Educației și Cercetării, are 770 de posturi.

Integral pe edupedu.ro