Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Sociologul Sebastian Lăzăroiu spune că dintre toți premierii PSD din ultimii ani, Viorica Dăncilă a avut cea mai mare putere în partid, dar n-a avut curaj sau poate că există un alt motiv pentru care n-a folosit-o decât atunci când și-a văzut scaunul amenințat. De altfel, miza alegerilor prezidențiale pentru Viorica Dăncilă aceasta e: să-și păstreze funcția în PSD. Gabriela Firea ar fi reușit un scor mult mai bun decât ea, este de părere Sebastian Lăzăroiu care a explicat la Digi24 de ce, în ciuda acestei evidențe, partidul a preferat-o pe fostul premier.

Viorica Dăncilă nu are altă miză în alegerile prezidențiale decât să își poate salva scaunul de președinte de partid. Ea știe că a pierdut. PSD n-a mai câștigat alegerile prezidențiale după 2004, pentru simplul fapt că electoratul anti-PSD sau non-PSD a devenit majoritar în România și asta se vede la turul al doilea, când toți cei care au votat pentru alți candidați la turul 1 se coalizează împotriva PSD, arată Sebastian Lăzăroiu.

Integral pe Digi24