Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie a precizat joi seară despre statutul actual al planurilor-cadru, după ce Klaus Iohannis a promulgat marţi legea ca prevede reducerea numărului de ore de şcoală.

„Abia în ianuarie putem să vedem primii paşi de consultare publică pentru planurile-cadru” noi, conforme legii care a redus numărul de ore de şcoală. Anunţul a fost făcut de ministrul Educaţiei, care a declarat la Realitatea TV că “săptămâna viitoare va trebui sa realizăm împreună cu specialiştii din cadrul Ministerului Educaţiei şi cu partenerii noştri sociali un calendar clar”, conform edupedu.ro.

Amintim că legea care prevede, începând cu anul şcolar următor, 20 de ore/săptămână în medie pentru clasele I-IV, 25 de ore săptămânal pentru elevii de gimnaziu şi 30 pentru liceu, ceea ce înseamnă reduceri cu cel puţin 5 ore/săptămână la gimnaziu, a fost promulgată pe 18 noiembrie de preşedintele Klaus Iohannis.

Integral pe Adevărul