Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Viorica Dăncilă vine cu precizări, miercuri seara, pe Facebook, despre mult comentata expresie „ăștia” din diaspora, folosită în conferința de presă de marți. Ea răspunde postării unui român, care îi adresase o „scrisoare deschisă”. Viorica Dăncilă recunoaște că apelativul „ăștia” a fost folosit de președintele Iohannis făcând referire la pesediști, nu la românii din diaspora.

Postarea Vioricăi Dăncilă:
„Am văzut acest mesaj, precum și alte reacții venite în urma declarațiilor de aseară. Înțeleg perfect indignarea pe care o poate genera o asemenea exprimare, DACĂ ACEASTA MI-AR APARȚINE. Din păcate, declarația a fost scoasă din contextul în care a fost făcută (o enumerare mai amplă de categorii socio-profesionale, membri sau simpatizanți ai unui partid sau ai altuia, cetățeni români din țară sau din diaspora - toate supuse, în timp, unei încercări de împărțire și dezbinare din partea actualului președinte, la care face adesea referire folosind astfel de termeni).

Apelativul “ăștia” a fost folosit anterior de președintele Iohannis în declarațiile publice, făcând referire la “pesediști” (declarația aici, începând cu min. 4:07: https://youtu.be/QlhVfZcl8pg).

Integral pe Digi24