Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

După ce a decapitat mai mulți oameni cheie ai PSD, puși în funcții importante, premierul Ludovic Orban continuă execuțiile pe bandă rulantă în noul Guvern. „Depesedizarea” tuturor ministerelor merge mai departe.

Gheorghiţa-Daniela Barbu a fost revocată din calitatea de membru al Consiliului de administraţie şi din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), printr-o decizie a prim-ministrului Ludovic Orban publicată, miercuri, în Monitorul Oficial, anunță ROMÂNIA LIBERĂ. Totodată, premierul a dispus ca Marcel-Dumitru Miclău, secretar general al agenţiei, să exercite atribuţiile preşedintelui ANOFM, până la numirea conducătorului instituţiei, în condiţiile legii.

Aceasta după ce doi grei au fost dați afară dintr-o instituție cheie. Noul ministru al Afacerilor Interne, Marcel Vela, taie în carne în instituția pe care abia a preluat-o, constată CAPITAL. După zecile de demiteri semnate de premierul Ludovic Orban, și Vela a început să facă curățenie în minister. A dat afară doi grei cu funcții importante în această instituție. Totul s-a întâmplat după ce acesta nu a fost informat în legătură cu deciziile pe care le-au luat și pentru că au decis subiectiv, fără a-l informa.

Marcel Vela a decis să-i dea afară pe șeful Direcției Resurse Umane și pe cel al Direcției Audit din cadrul MAI, precizează NAȚIONAL. Noul șef de la Interne nu a dorit, însă, să le facă publice numele celor doi oameni „executați”.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, citată de ADEVĂRUL, a informat că, în perioada în care Legea pensiilor a fost modificată, Casa Naţională de Pensii Publice nu a făcut niun studiu privind impactul majorării acestora. „Deciziile trebuie luate pe baza unor studii de specialitate. Astăzi încep publicarea acestora. În zilele următoare voi continua publicarea acestor documente, transparent, pentru ca orice cetăţean să poată avea acces uşor la ele.

Precizez în clar care sunt direcţiile sau structurile de la care nu am primit niciun studiu/raport. Doar un exemplu. Răspunsul fostului Preşedinte al Casei Naţionale de Pensii Publice, la solicitarea mea de a îmi trimite toate studiile realizate. Într-o perioadă când Legea Pensiilor a fost modificată, CNPP nu a realizat nici măcar un studiu pe acest subiect. De aici începem”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Dan Barna a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte al USR, în urma unui vot online dat de peste 9.000 de membri ai partidului, anunță DIGI24. „Avem rezultatul consultării membrilor pentru reconfirmarea poziţiei mele în calitate de lider al USR. A fost o intrebare pe care am pus-o ca urmare al rezultatului alegerilor. Întrebarea pe care am adresat-o e una pe care o cunoaşteti – consideraţi că Dan Barna ar trebui să îşi dea demisia de la şefia USR?

Aproape 75%, practic trei sferturi din partid a decis că trebuie să rămân la şefia partidului. 74,4% au răspuns nu, 24% au răspuns da. Practic trei sferturi dintre ei au decis să continuăm”, a spus Dan Barna, în cadrul unei conferinţe de presă.
Imediat, Dan Barna a anunţat că vineri va avea loc o întâlnire a Birourilor Permanente Reunite USR şi PLUS, în care se va discuta ideea fuziunii celor două formaţiuni. Totodată, remarcă GÂNDUL, el a adăugat că votul pentru reconfirmarea acestuia în fruntea USR nu a destabilizat alianţa.

„Vom avea, vineri, o întâlnire a Birourilor Reunite, în care vom stabili paşii următori de continuare a alianţei şi perspectivele cele mai utile, pentru că perspectiva sunt aceste alegeri locale, al căror rezultat contează foarte mult, şi spun asta pentru că am văzut, inclusiv la alegerile prezidenţiale, cât de importantă este prezenţa prin primari şi consilieri în lupta electorală”, a afirmat Dan Barna, în cadrul unei conferinţe de presă.

Viorica Dăncilă a anunțat că PSD își va mobiliza exemplar electoratul, iar fiecare filială va obține 50% plus 1 din voturi. Șefa PSD nu se teme de trădare în partid, chiar dacă, amintește ROMÂNIA LIBERĂ, în primul tur PSD a pierdut în fiefuri tradiționale din Moldova, Muntenia și Dobrogea. ”Toată lumea se va mobiliza. Cei care au obținut scoruri mici sunt cauzate din cauză că au crezut că totul vine de la sine. Nu cred că cineva mă va trăda. Dacă o va face, se va autoexclude din partid. Fiecare filială are ca obiectiv să obțină 50% plus 1 din voturi.”, a spus Viorica Dăncilă, la o emisiune TV.

Aceeași Viorica Dăncilă s-a semnat ”bucătar-șef” la sfârșitul scrisorii în care susținea OUG 13 și pe care a trimis-o colegilor europarlamentari. Captura foto a fost publicată de NEWSWEEK, în materialul prin care jurnaliștii arătau că fostul premier a susținut punctul de vedere al lui Liviu Dragnea și ordonanța care a scos în stradă sute de mii de români pe vremea când aceasta era europarlamentar.

Viorica Dăncilă s-a semnat ”Chef of the Romanian S&D Delegation”, adică ”Bucătarul șef” al delegației social-democraților din România. Cel mai probabil, afirmă G4MEDIA, Dăncilă a vrut să transmită că este șeful și nu bucătarul delegației social-democraților, dar pentru acest lucru ar fi trebuit să scrie ”chief”, nu ”chef”.

Despre prestaţia Vioricăi Dăncilă, ADEVĂRUL constată că aceasta doar a învăţat la perfecţie lecţia celui mai mare consultatnt politic român, Ion Luca Caragiale. Indiferent de întrebare, face ea ce face şi ajunge la acelaşi răspuns: „Crastavetele este un fruct dicotiledonat de culoarea galben-verzuie, face parte din familia curcubitaceelor, are tulpina în formă de vrej, se înmulţeşte prin seminţe şi are peste 98% apă. Gata“.