Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Valeriu Şuhan, fost ofiţer de Poliţie judiciară, a comentat, pentru MEDIAFAX, cazul poliţiştilor agresaţi în Vâlcea, afirmând că ancheta abia acum începe, odată cu identificarea autorilor, iar tratarea superficială a cazului poate duce la probleme majore în societate.

"Dramatismul împrejurării este potenţat şi de faptul că agenţii au tras asupra urmăriţilor, nouă focuri de armă. Un caz de "fapt divers" ar zice unii. Coroborând însă această situaţie concretă cu cazurile pădurarilor ucişi de către hoţii de lemne, cele ale medicilor agresaţi cu ocazia deplasărilor în teren ori chiar în spitale, eu cel puţin, aş trage concluzia că ne paşte un mare pericol cu efecte dintre cele mai grave pentru societate, anume acela al disoluţiei autorităţii de stat. Din conţinutul ştirii mai rezultă că la "faţa locului" s-a deplasat un procuror de la un Parchet local, însoţit de mai mulţi poliţişti iar autorii au fost identificaţi. S-a recuperat şi arma care îi căzuse unuia dintre agenţi în timpul bătăii. Bun, ai zice că e ok, făptaşii prinşi, arma recuperată. În opinia mea însă, acest rezultat este doar începutul a ceea ce ar trebui să însemne manifestarea concretă a misiunii constituţionale a Statului prin reprezentanţii săi, ministru, şeful Poliţiei, de a asigura ordinea şi liniştea publică, siguranţa cetăţeanului, apărarea ordinii de drept în general. Mă tem însă că autorităţile respective consideră în mod cu totul nejustificat, uşuratic chiar, că misiunea lor s-a încheiat", spune, pentru MEDIAFAX, Valeriu Şuhan, fost ofiţer de Poliţie judiciară.

Integral pe Mediafax