Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Spectacolul mediatic american al impeachment-ului continuă. Iar acest spectacol, alături de bizara campanie electorală din România ne poate oferi câteva indicii despre modul în care este condusă țara, mai cu seamă că Statele Unite sunt partenerul strategic al Romaniei, deseori privit ca un reper. Majoritatea oficialilor care se perindă prin Camera Reprezentanților pentru a depune mărturii pentru destituirea președintelui Trump sunt membri ai agențiilor de informații, ai armatei sau au legături puternice cu aceste instituții.

Ce este procedura de impeachment împotriva lui Donald Trump? Este continuarea cu arme politice a unei investigații judiciare ratate – dosarul Russiagate gestionat de fostul șef FBI Robert Mueller. Cine a inițiat acest dosar? Fostul șef CIA John Brennan, fostul șef al comunității de informații, James Clapper, și fostul șef FBI Mike Comey, și au făcut-o pornind de la probe neconcludente, spionând ilegal campania lui Trump din 2016. Cine a oferit informația (alibiul) necesară pentru reînceperea luptei anti-Trump pe teren politic, prin transformarea Russiagate în Ukrainegate și impeachment? Un așa-zis ”avertizor de imtegritate”, un agent CIA detașat la Casa Albă, care a obținut informații la mâna a doua despre o conversație telefonică între Trump și omologul ucrainean Volodimir Zelenski. Cine a fost martorul care a făcut furori prin depozițiile sale până în acest moment? Locotenent-colonelul Alexander Vidman, specialist pe Ucraina în Consiliul Național de Securitate de la Casa Albă.

Integral pe Cotidianul