Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Trimisul special al AGERPRES, Tudor Martalogu, transmite: Premierul croat Andrej Plenkovic a deschis miercuri congresul Partidului Popular European (PPE) de la Zagreb cu o pledoarie pentru valorile fundamentale europene, subliniind în acelaşi timp angajamentul ţării sale faţă de Uniunea Europeană.

''În urmă cu trei decenii, Croaţia era printre ţările dezvoltate din regiune. Din păcate, din cauza războaielor, Croaţia a devenit membră a Uniunii Europene abia în 2013 şi nu mai devreme. Astăzi Croaţia este stabilă, iar indicatorii săi economici sunt cei mai buni de când am devenit independenţi. Suntem o ţară cu investiţii sporite, care în calitate de membră a UE primeşte un sprijin solid în termeni de dezvoltare regională'', a spus Andrej Plenkovic în intervenţia sa.

Şeful executivului croat a subliniat că aderarea ţării sale la spaţiul Schengen şi la zona euro sunt obiectivele strategice ale Croaţiei, care la 1 ianuarie 2020 preia preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

Integral pe Agerpres