Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că a găsit soluţia de a-i despăgubi pe fraţii Micula, astfel încât conturile Romatsa să nu mai fie blocate.

„Suntem determinaţi să aplicăm legea. Aplicând legea înseamnă foarte, foarte clar: ANAF-ul împreună cu compania care se ocupă de reprezentarea fraţilor Micula să întocmească un grafic de eşalonare a plăţilor datoriei pe care statul român o are, astfel încât în cel mai scurt timp poprirea de pe conturile ROMATSA să fie ridicate”, arată Digi24.

Ministrul Transporturilor declara, la preluarea portofoliului, că se fac eforturi în vederea găsirii unor soluţii cu ajutorul cărora se poate debloca această situaţie. "Poprirea este de 394,9 milioane de euro. Vorbim de procesul câştigat de fraţii Micula, 395 de milioane de euro. Fraţii Micula au câştigat atunci procesul împotriva statului român pentru 84,5 milioane de euro. Până la 395 de milioane sunt dobânzi şi penalităţi. În această situaţie suntem. Sigur, mâine - mâine, nu peste multe zile - o să am o întâlnire cu reprezentanţii companiei să găsim soluţii, să ne adresăm Finanţelor, pentru că nu este vina ROMATSA că este în această situaţie. Împreună cu ANAF vom găsi soluţii pentru a debloca această situaţie", a menţionat Bode.
Integral pe Adevărul