Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Autorităţile turce au plasat scurt timp în detenţie preventivă doi turci angajaţi ai unui Consulat al Statelor Unite, pe care i-a acuzat de faptul că ”au râs de Islam” de Halloween, potrivit agenţiei turce de presă DHA, relatează AFP.

Potrivit agenţiei, un bărbat şi o femeie care lucrează la Consulatul american de la Adana, în sudul Turciei, au fost plasaţi în arest preventiv pentru a fi interogaţi de poliţie miercuri, iar apoi au fost eliberaţi, mai notează News.ro.

Arestarea lor intervine în urma publicării pe reţele de socializare a unei înregistrări video în care cele două persoane apar ironizând apa de ”zamzam”, luată de la Meca şi considerată miraculoasă de către musulmani, în timpul Halloween-ului. În această înregistrare video, bărbatul, care poartă o haină lungă albă şi un chipiu, ridică un pahar ce pare plin cu o băutură alcoolică şi spune ”beţi şi asta”.

Citând biroul procurorului general de la Adana, DHA scrie că, după publicarea acestor imagini, a fost deschisă o anchetă cu privire la ”denigrarea valorilor religioase”.

Integral pe România Liberă