Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Rusia forţează poziţia sa de furnizor de armament şi încearcă să scoată SUA din joc pe flancul estic al NATO. Astfel, pe lângă rachetele S-400, ruşii le oferă turcilor şi avioane de luptă de mare capacitate.

Su-35 sunt vârf de gamă pentru aviaţia rusă şi Kremlinul este gata să le ofere regimului Erdogan, ca preţ pentru scoaterea din joc a SUA, principalul furnizor de armament pentru Turcia. Erdogan ar vrea şi avioane de generaţia a cincea, Su-57. SUA deja a protestat la achiziţia de către regimul Erdogan a rachetelor S-400, spunând că nu sunt compatibile cu strategia NATO. Relaţiile dintre Turcia şi Rusia pe parte militară s-au deteriorat după acuzele lui Erdogan că amercicanii îl sprijină pe disidentul Fatih Gulen. Şeful Serviciului federal pentru cooperare militaro-tehnică, Dmitri Şugaiev, că în cazul în care Turcia manifestă interes, există opţiunea avioanelor Su-35, opţiune ce poate fi analizată."

Integral pe Adevărul