Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Dezbaterea dintre Viorică Dăncilă şi Klaus Iohannis a avut loc marţi seară de la distanţă. Viorica Dăncilă a răspuns la zeci de întrebări de la cei aproape 50 de jurnalişti prezenţi, fără a lua vreo pauză, timp de 145 de minute. Klaus Iohannis a răspuns întrebărilor celor 9 jurnalişti şi politologi invitaţi, precum şi la 9 întrebări din public, dezbaterea sa durând circa 155 de minute, cu o pauză de 12 minute.

Klaus Iohannis a participat la o dezbatere cu mai mulţi jurnalişti, aceasta fiind organizată la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”(BCU), anunță EVENIMENTUL ZILEI. Președintelui i-au fost puse întrebări doar de nouă persoane: Ramona Avramescu, Clarice Dinu, Moise Guran, Ion M. Ioniţă, Cristian Leonte, Silviu Mănăstire, Cristian Pîrvulescu, Cristina Şincai şi Radu Tudor.

Cristian Tudor Popescu, Dan Tapalagă şi Magda Grădinariu au refuzat invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis de a veni la dezbaterea electorală, anunță ADEVĂRUL. Dacă primul s-a plâns că invitaţia a venit pe numele său şi nu pe cel al redacţiei, explicând că nu-şi doreşte să fie cunoscut drept un „jurnalist preferat de Iohannis”, ceilalţi doi, care au fost chemaţi doar să asiste, au spus că nu vor să umple lojele fără să poată pune întrebări.

GÂNDUL consideră că, de departe, imaginea cea mai şocantă a şezătorii electorale organizate în seara aceasta de Preşedintele şi candidatul Iohannis: profesorii de la SNSPA, care şi-au încolonat studenţii şi i-au dus în Aula Bibliotecii Centrale Universitare, ca la Zoo, să-l vadă pe candidatul Iohannis în habitatul său. Surpriză: după ce s-a declarat mulţumit de „dezbatere”, Iohannis a dat dat cuvântul studenţilor din sală.

Pentru că a dorit să primească și întrebări neregizate, Klaus Iohannis s-a orientat către spectatorii prezenți în sală. Decizie greșită, apreciază ROMÂNIA LIBERĂ! Un spectator nemulțumit i-a adresat, probabil, singura întrebare cu adevărat incomodă. „Aş dori să vă întreb de ce nu aţi ales să invitaţi şi nişte jurnalişti care să vă pună nişte întrebări incomode. Subiectele sunt ştiute: problema caselor, problema conferinţelor de presă pe care nu le-aţi ţinut de-a lungul mandatului. De ce nu aţi invitat şi nişte jurnalişti care să vă pună în dificultate?“, a întrebat un spectator. „Eu cred că au fost întrebări de substanţă", a răspuns Klaus Iohannis.

Și Viorica Dăncilă a fost pusă în dificultate, marţi, în cadrul dezbaterii cu jurnaliştii organizată de PSD, de o întrebare de matematică, de data aceasta. Candidata PSD la prezidenţiale a fost întrebată care este aria cercului, având în vedere că, amintește DIGI24, a menţionat anterior că a dat meditaţii la matematică. Răspunsul dat de Viorica Dăncilă la această întrebare a fost greşit. Fostul prim-ministru a repetat, însă, după jurnalist, răspunsul corect.

Jurnalist: Aţi menţionat că aţi dat meditaţii la matematică, aş fi vrut să vă întreb cum se calculează aria cercului dacă ne puteţi spune. Viorica Dăncilă: Raza la pătrat. Jurnalist: Este pi (π) înmulţit cu raza la pătrat. Viorica Dăncilă: Pi (π) x Raza la pătrat. Am dat meditaţii la matematică şi credeţi-mă că am putea, dacă aveţi timpul, să îmi veniţi alături să vedem cine ştie matematică“.

Tupeul Vioricăi Dăncilă care mai nou mimează inteligența frizează nesimțirea, susține CURENTUL. Viorica Dăncilă nu a predat niciodată matematică, ci Organizarea întreprinderii socialiste și alte materii tehnice după 1989. La admiterea la liceu, eleva Viorica Dăncilă nu a reușit să intre la clasele de matematică fizică de la liceul Mihai Viteazul din Ploiești, ci a căzut la ultima clasă de la profilul industrial.

Peste câteva minute, președintele Klaus Iohannis a primit aceeași întrebare referitoare la aria cercului ca și Dăncilă de la jurnalistul ADEVĂRUL, Ion M. Ioniță. Nici Iohannis nu a răspuns la întrebare, dar l-a pufnit râsul, dând de înțeles că știe răspunsul. Totuși, Iohannis nu a răspuns până la urmă care este aria cercului. Șeful statului a fost ani de zile profesor de fizică în Sibiu.

Românii au fost extrem de interesaţi de cele două dezbateri cu presa, iar asta s-a văzut în cifrele înregistrate de cele două live-uri de pe Facebook, constată CAPITAL. Înţelegând impactul pe care le au reţelele de socializare în ziua de astăzi, cei doi candidaţi şi-au transmis declaraţiile şi live pe Facebook. Viorica Dăncilă a captat interesul a 193.000 de români, iar transmisia de pe Facebook a avut circa 6.400 de comentarii, 5.100 de reacţii şi 1.400 de share-uri.

Marele câştigător al serii pe Facebook a fost însă Klaus Iohannis. Nu mai puţin de 579.000 de români au urmărit răspunsurile actualului preşedinte la întrebările jurnaliştilor, iar transmisia a înregistrat circa 5.300 de comentarii, 7.100 de reacţii şi 1.800 de share-uri.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Care dintre cei doi candidați a avut de câștigat în urma dezbaterilor separate pe care le-au avut cu presa?