Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În ciuda declarațiilor liniștitoare venite de la BNR, moneda națională nu este deloc stabilă, iar cursul leu-euro va crește în viitorul apropiat, apreciază analistul economic Radu Soviani. Mai grav de atât, Banca Națională a României irosește în acest moment rezerva valutară a țării din rațiuni de natură politică, susține analistul.
Adrian Vasilescu, consultantul de strategie al BNR, a declarat luni că nu există motive de îngrijorare în legătură cu deprecierea din ultima vreme a monedei naționale, mai ales că aceasă devalorizare se produce întotdeauna în luna noiembrie. Vasilescu a lăsat de înțeles că este un fenomen conjunctural, de sezon, cu care BNR este obișnuită.

Pentru a afla în ce măsură trebuie sau nu să își facă griji românii, cu privire o posibilă prăbușire a monedei naționale, Capital a luat legătura cu analistul financiar Radu Soviani.

Integral pe Capital