Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

''Lipsă de respect'' faţă de regulile democratice, ''oportunitate pierdută'': verdictul observatorilor occidentali şi al Bruxellesului a fost sever luni împotriva Republicii Belarus, la o zi după alegerile legislative în urma cărora niciun reprezentant al opoziţiei nu a fost ales în Parlament, informează AFP.

Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei europene, Maja Kocijancic, a evocat într-un comunicat "o oportunitate pierdută de a organiza nişte alegeri care să corespundă pe deplin standardelor internaţionale" în Belarus, în pofida unui scrutin care s-a desfăşurat "într-o atmosferă calmă".

Înainte de aceasta, şefa observatorilor din partea OSCE, Margareta Cederfelt, a declarat că alegerile din Belarus "au demonstrat o lipsă de respect generală faţă de angajamentele democratice'' şi o restrângere a ''libertăţilor fundamentale'' în această ţară condusă de un sfert de secol cu mână de fier de preşedintele Aleksandr Lukaşenko, care susţine cu toate acestea că doreşte o apropiere de UE.

Integral pe Agerpres