Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

China a acuzat luni ziarul The New York Times (NYT) că a folosit documente „scoase din context”, după ce cotidianul american a divulgat în weekend arhive cu privire la politica regimului comunist în regiunea cu populaţie majoritar musulmană Xinjiang, relatează AFP.

Prestigiosul cotidian american a dezvăluit în weekend că a pus mâna pe un număr de peste 400 de pagini de documente interne ale puterii chineze, inclusiv discursuri secrete ale preşedintelui chinez Xi Jinping, care îndemna încă din 2014 la o luptă ”fără nicio milă” împotriva terorismului şi separatismului în această vastă regiune din nord-vestul ţării.

Potrivit unor organizaţii de apărarea drepturilor omului, peste un milion de musulmani, în principal de etnie uigură, se află în detenţie în tabere de reeducare politică în Xinjiang. Beijingul respinge această cifră şi evocă ”centre de formare profesională” menite să lupte împotriva radicalizării islamiste.

Întrebat despre divulgarea din NYT, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Geng Shuang, a justificat politica Beijingului în regiune, afirmând că ”mai multe mii” de acte teroriste au fost comise în aceasta până la sfârşitul lui 2016. ”Exact din cauză că o serie de măsuri anti-terorism p

Integral pe Adevărul