Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Protestele din Hong Kong au fost în atenția presei internaționale de-a lungul weekendului, iar titlurile sunt grăitoare în privința abordării evenimentelor. ”Poliția din Hong Kong adoptă limbajul folosit pentru justificarea lagărelor din Xinjiang”, scrie publicatia Quartz, sugerând că pe protestatarii anti-Beijing din Hong Kong îi așteaptă taberele de reeducare, de deradicalizare și spălare a creierului. ”Poliția din Hong Kong susține că universitatea a devenit un refugiu pentru criminali”, relatează The Guardian, deplângând soarta studenților atacați de poliție. ”Poliția din Hong Kong amenință că va folosi muniție de război”, scrie Reuters.

Ce s-a întâmplat înHong Kong? Studenții de la Universitatea Politehnică s-au baricadat în clădiri și au început lupta cu polițiștii care îi asediau. Protestatarii au aruncat în polițiști cu cocktailuri Molotov, Cu săgeți aprinse, cu pietre și au dat foc unor căi de acces. În cele din urmă, poliția a pătruns in campus.

Integral pe Cotidianul