Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Armele de asalt Beretta fabricate în România care ar fi trebuit să înlocuiască AKM-urile sunt pe cale să devină istorie deşi nici măcar una nu a intrat în dotarea armatei. Asta la nici un an de la momentul în care fostul ministru al Economiei, Nicolae Bădălău, anunţa că industria de apărare românească va fabrica o nouă armă de asalt, de ultimă generaţie, la standarde NATO, în colaborare cu compania Beretta.

„Până în prezent cei responsabili nu au întreprins nimic pentru realizarea proiectului, nu s-a semnat nici măcar un contract cu firma italiană”, subliniază experţii. Mai mult, responsabilii din actualul Guvern spun că respectiva armă nu este cea mai potrivită alegere pentru militarii români.

„Beretta ar fi trebuit să înceapă de la nevoile armatei şi apoi să se întoarcă către industria de apărare pentru a căuta parteneri. Nu cred că a început aşa. Şi nu este startat nimic în Ministerul Economiei cu privire la acest program, sunt doar direcţii”, a explicat zilele trecute, ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Integral pe Adevărul