Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Prim-ministrul Ludovic Orban spune că descoperă zilnic ”noi bombe în instituţiile publice, noi găuri în bugetul de stat”.

„Indiferent cum i se spune, că e deficit, că e gaură, realitatea e că PSD şi-a bătut joc de banii publici, a adus România într-o situaţie în care nu poate fi evitată depăşirea ţintei de deficit (...) şi ne obligă la realizarea unui plan de măsuri care să reducă la maximum posibil acest deficit, într-un timp destul de scurt”, a spus noul premier. El a adăugat că „vechiul guvern a tolerat evaziunea fiscală şi nu a avut capacitatea de a colecta veniturile statului”, dar şi că „încasările la buget sunt cu 11 miliarde mai mici”, iar „cheltuielile sunt mai mari decât se aştepta”.

Orban a vorbit despre ”problemele fără număr ce trebuie rezolvate, din cauza incapacităţii, indolenţei şi relei-voinţe manifestate de fosta guvernare”. Ar fi găsite în fiecare zi, susţine demnitarul, noi „bombe plantate în instituţiile publice, noi disfuncţionalităţi ale marilor sisteme, noi găuri în bugetul de stat şi noi situaţii care reclamă o intervenţie promptă, urgentă”.

Integral pe România Liberă