Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a anunțat, în răspunsul din 6 noiembrie la interpelarea deputatului PNL Aurel-Robert Boroianu, că mai erau 18.328 de cazuri aprobate pentru care trebuia restituită taxa auto.

„Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a notificat toți contribuabilii aflați în situatia mentionată mai sus, astfel încât, la data prezentei, mai sunt în lucru 19.015 cereri de restituire, dintre care:
– 18.328 cereri au fost soluționate cu decizie de restituire, dar nu au fost efectiv restituite din cauza problemelor întâmpinate pe circuitul interbancar (conturi bancare închise, conturi bancare eronate, decesul contribuabililor și lipsa formelor legale de succesiune);

– 687 cereri de restituire care nu au putut fi soluționate, întrucât, deși organele fiscale au trimis notificări contribuabililor, aceștia nu au completat documentația necesară pentru emiterea deciziilor de restituire. În cele mai multe situații lipsesc documentele care să ateste dreptul de proprietate (mai ales pentru achizițiile în sistem de leasing) și conturile bancare, deschise pe numele solicitanților de restituiri. De asemenea, se constată schimbarea de domiciliu sau decesul contribuabililor, urmat de lipsa formelor legale de succesiune.

Integral pe Cotidianul