Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În spaţiul public opţiunile de vot sunt împărţite între: ală mă enervează că e arogant, că nu vorbeşte, nu vrea dezbatere, etc., cealaltă este analfabetă, este PSD, sluga lui Dragnea, etc. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va organiza o dezbatere restrânsă iar Viorica Dăncilă nu exclude să „spargă uşa“ la întâlnirea respectivă.

Se pare că, în cele din urmă, o confruntare între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă ar putea avea loc, consideră ANTENA3. Voci din PSD spun că Viorica Dăncilă ar putea și chiar ar trebui să meargă la dezbaterea electorală de marți, organizată de Klaus Iohannis. Varianta este susținută și de către candidatul PSD la alegerile prezidențiale.

Dăncilă a precizat că, în cazul în care candidatul Iohannis vrea o dezbatere, va accepta ca aceasta să aibă loc la orice televiziune, în orice locaţie. „Cred că această dezbatere este necesară şi că este nedemn din partea preşedintelui României să refuze această dezbatere. Să înţeleagă că este o obligaţie faţă de cetăţenii români şi că cetăţenii nu acceptă această sfidare”, a spus şefa PSD, citată de JURNALUL NAȚIONAL.

Doar opt persoane îi vor adresa întrebări preşedintelui Klaus Iohannis la dezbaterea care va avea loc marţi, începând cu ora 15:00, au declarat surse din PNL, citate de DIGI24. „Va fi o dezbatere cu număr limitat de invitaţi care să pună întrebări. Nu e conferinţă de presă. E o dezbatere în care vor pune întrebări cei care sunt invitaţi să participe”, au explicat sursele citate.

Potrivit surselor menţionate, Iohannis şi PNL nu au stabilit o temă anume pentru discuţia dintre preşedinte şi politologii, jurnaliştii şi formatorii de opinie care vor fi prezenţi la dezbatere, cei opt putând pune orice întrebări doresc. COTIDIANUL precizează că dezbaterea electorală va avea loc marţi, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I, conform SNSPA. Participarea candidatului PSD Viorica Dăncilă la această dezbatere a fost exclusă categoric de europarlamentarul Rareş Bogdan, apropiat al actualului preşedinte.

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a lansat un nou atac asupra lui Klaus Iohannis, în contextul apropierii turului doi al alegerilor prezidențiale, anunță ROMÂNIA LIBERĂ. Vorbind liber, Viorica Dăncilă a făcut, cu privire la Klaus Iohannis, următoarea afirmație: "Chiar dacă candidatul Iohannis se uită așa la mine cu dispreț, mă mai și jignește câteodată, se sprijină așa cu aroganță, eu vreau să îi spun un lucru: decât înalt ca bradul și leneș, mai bine buturuga mică care va răsturna carul mare".

De cealaltă parte, remarcă NAȚIONAL, Klaus Iohannis a reamintit că „alegătorul cu ştampila de vot în mână este eroul alegerilor” şi a săgetat încă o dată Partidul Social Democrat. „Eu nu sunt cu PSD-ul în competiţie electorală, eu sunt cu PSD-ul în război, noi suntem în război.

Şi asta nu pentru că suntem noi răi, ci pentru că ei au fost răi cu românii.(…) PSD a venit la putere cu promisiuni mari şi nici n-a ajuns bine în Palatul Victoria şi a început să încerce să subjuge Justiţia (…) PSD-ul a atacat democraţia din România. Este inadmisibil (…)Şi rezultatul este cel pe care l-au meritat, au fost înlăturaţi de la putere”, a susţinut Iohannis.

Pentru dezbaterea de mâine, ADEVĂRUL susține că e de sperat ca selectarea participanților să fi aparţinut eminamente redacţiilor şi nicidecum staffului de campanie al preşedintelui. Firesc ar fi ca Iohannis să aibă şi timpul, şi răbdarea de a răspunde pe îndelete tuturor întrebărilor ce îi vor fi puse. Din start, pare o idee proastă ca doar opt persoane să aibă dreptul de a pune întrebări. Nu de alta dar e în afara oricărui dubiu că tabăra adversă va fructifica la maximum tot ceea ce ar putea să nu fie ok în zicerile lui Klaus Iohannis.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Către care dintre candidații intrați în tutul al doilea al prezidențialelor ar trebui redistribuite voturile celorlalți candidați?