Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Grecul Stefanos Tsitsipas, nr. 6 ATP, și austriacul Dominic Thiem, locul 5 ATP, își dipută, duminică, finala Turneului Campionilor 2019. Ultimul mare meci de tenis masculin al acestui an va fi, astfel, o bătălie între doi dintre reprezentanții tinerei generații din tenisul mondial masculin. Ambii sunt pentru prima dată în finala acestei competiții de top și este pentru a opta oară când se întâmplă asta la Turneul Campionilor.

Grecul de numai 21 de ani se va lupta pentru prețiosul trofeu cu austriacul Dominic Thiem, 26 de ani, duminică, de la ora 20:00, ora României. Meciul va fi transmis de Digi Sport 1. Abonații RCS-RDS pot urmări LIVE finala Tsitsipas-Thiem aici.

Cei doi s-au întâlnit și luna trecută într-o finală, cea de la China Open, câștigată de austriac. Grecul are acum ocazia să-și ia revanșa. Austriacul conduce în întâlnirile directe cu 4-2.

Dacă Tsitsipas câștigă trofeul, la cei 21 de ani ai săi va fi cel mai tânăr campion din ultimii 18 ani. În 2001, Lleyton Hewitt câștiga competiția la vârsta de 20 de ani. Grecul ar deveni însă al șaselea cel mai tânăr campion din istoria de 50 de ani al turneului. Recordul este deținut de John McEnroe, care în 1978 ridica trofeul deasupra capului la numai 19 ani. Însă toți cei cinci cei mai tineri câștigători ai Turneului Campionilor au ajuns nr.1 ATP.

Integral pe Digi24