Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Decizie oarecum suprinzătoare luată de cadrele medicale din Belgia. Acestea cer, nici mai mult nici mai puțin, interzicerea țigaretelor electronice. Solicitarea lor are ca bază primul deces asociat cu folosirea acestor dispozitive, informează publicația The Brussels Times.

Un adolescent a murit pe 6 noiembrie într-un spital din Bruxelles în urma complicațiilor pulmonare, doctorii care s-au ocupat de cazul său suspectând că problemele medicale ale victimei au fost cauzate de folosirea țigaretei electronice. Adolescentul ar fi primit drept cadou o țigaretă electronică și a folosit ulei de CBD (cannabidiol, o substanță prezentă și în canabis, n.red). Doctorii suspectează că folosirea acestei substanțe a condus la o deteriorare rapidă la nivel pulmonar.

Potrivit tatălui victimei, adolescentul a fost spitalizat după ce timp de mai multe zile a avut probleme respiratorii și „a tușit o noapte întreagă”, inclusiv cu sânge.

Integral pe Cotidianul