Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Numai la guvernare să nu vii într-un asemenea context! Pe de o parte, ministrul Florin Cîţu ne explică că bugetul este praf, stă să bubuie sub presiunea unui deficit de 4% sau mai mare, pe de altă parte toate angajamentele privind pensiile şi salariile din 2020 vor fi respectate. Păi cum vine asta? Acum bugetul nu a făcut faţă la 4 luni de creştere a punctului de pensie, iar în 2020 va creşte ca voinicul din poveste!

Avem aici o fractură logică, pe care guvernul ar trebui să o explice cât mai repede. Oricum vom vedea faţa hâdă a realităţilor bugetare la rectificarea bugetară şi din proiectul de buget pe 2020. Avem o asemănare aproape perfectă cu începutul anului 2009 Vă amintiţi? Guvernul Tăriceanu lăsase în urma sa un deficit bugetar de 5,7%, două miliarde de euro arierate şi 1,4 milioane bugetari. A venit guvernul Boc, dar un an de zile a bătut pasul pe loc, pentru ca la sfârşitul lui 2009 erau alegeri prezidenţiale.

Integral pe Adevărul