Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cabinetele de medicină de familie vor intra și ele, alături de spitale, în procedura de acreditare. Standardele pe care trebuie să le îndeplinească în ce privește calitatea serviciilor oferite sunt destul de greu de atins, mai ales că mulți dintre medicii de familie au renunțat la activitatea principală pe care o au, aceea de prevenție a îmbolnăvirilor.

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), instituție aflată în subordinea Guvernului, a demarat procesul de acreditare a unităților din ambulatoriu. Printre acestea se numără și medicina de familie și serviciile de ambulanță. Chiar dacă, deocamdată, acreditarea nu este obligatorie pentru medicii de familie, aceștia au început deja să solicite înscrierea pentru evaluare, conștienți fiind de importanța certificării calității serviciilor medicale oferite populației.

Acreditarea pentru aceștia se va dovedi însă destul de dificilă, având în vedere absența serviciilor principale pe care ar trebui să le presteze. ”Ca să obțină acreditarea, medicii de familie trebuie să cunoască expunerea la risc a populației, că de fapt asta este specializarea lor, partea de prevenție, pe care uită să o facă. Asta au învățat, dar asta nu fac. Vor să fie specialiști în toate specialitățile numai în ceea ce știu ei să facă, nu.

Integral pe Naţional