Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu prevestește apocalipsa bugetară, deși în urmă cu câteva zile le transmitea președintelui Klaus Iohannis și premierului Ludovic Orban să fie mai rezervați în declarații pe teme financiare. Florin Cîţu a declarat că rectificarea bugetară este primul obiectiv al mandatului său, urmată de bugetul pentru 2020, la care se lucrează în paralel.

Cîțu l-a acuzat pe predecesorul său, Eugen Teodorovici, că ar fi lucrat cu două bugete, unul public, pentru Parlament, iar al doilea pentru finanțarea baronilor locali, așa cum făcea Al Capone cu registrele contabile, unul pentru fisc, unul pentru el. În acest context a amenințat PSD cu plângeri penale pentru constituirea unui grup infracțional organizat în domeniul financiar.

Situația bugetului în aceste ultime luni ale anului nu este deloc roz, a anunțat ministrul Florin Cîțu. România ar putea să încheie anul cu un deficit de 4%, deși țara noastră are o țintă de deficit asumată de 3%. Deficitul bugetar la 10 luni este de 2,84% din PIB, nivel care depăşeşte estimarea pentru întregul an. În aceste condiții, este nevoie de măsuri urgente, în următoarea lună și jumătate, pentru ca deficitul să nu depășească 4% din PIB, a afirmat Cîțu, acuzând greaua moștenire primită de la PSD.

Integral pe Evenimentul Zilei