Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Autoritatea Electorală Permanentă susține că, din cele 5.086 de cereri depuse care nu au fost aprobate, 2060 nu au îndeplinit toate condiţiile legate de prezentarea documentelor necesare.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) explică, într-un răspuns transmis News.ro, de ce din cele 41.003 cereri pentru votul prin corespondenţă la alegerile prezidenţiale au fost acceptate doar 35.917, afirmând că, în cazul a peste 2000 lipseau documente, pentru alte peste 2.000 nu a fost confirmat faptul că adresa de mail era validă,170 au fost retrase de iniţiator, iar aproape 800 au fost cereri multiple.

”Înregistrarea s-a realizat prin înscrierea într-un formular online a numelui şi prenumelui, codului numeric personal, a adresei de domiciliu sau de reşedinţă, a adresei de e-mail, a opţiunii de transmitere în ţară sau la reprezentanţa diplomatică a votului exprimat prin corespondenţă, a copiei scanate sau a fotografiei actului de identitate şi a copiei scanate sau a fotografiei documentului care dovedeşte dreptul de şedere, eliberat de autorităţile străine. Până la încheierea perioadei de înscriere, şi anume 15 septembrie 2019, au fost înregistrate 41,003 cereri depuse, dintre care 35.917 cereri au fost aprobate, îndeplinind toate condiţiile legale”, precizează AEP, care explică astfel de ce a anunţat că a comandat 71.834 de seturi pentru votul prin corespondenţă la cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidenţiale, deşi singura cifră oficială la acel moment era cea de 41.003 alegători înscrişi pentru acest mod de a vota.

Integral pe România Liberă