Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ghinionul profesorilor care nu reușeau să câștige foarte mulți bani din meditații se va croniciza. Și asta pentru că părinții nu vor mai fi nevoiți să scoată bani din buzunar pentru pregătirea suplimentară a copiilor, meditațiile urmând a se transforma în discipline școlare predate în timpul orelor de curs.

Gata cu veniturile suplimentare ale profesorilor obținute din meditațiile elevilor. Ministerul Educației a pus în dezbatere noua metodologie privind dezvoltarea curriculumului la decizia școlii, centrat pe dezvoltarea competențelor. Potrivit acesteia, școlile, împreună cu părinții și elevii, pot opta, în funcție de capacitatea de învățare a copiilor, pentru opționale de aprofundare sau opționale de dezvoltare.

Mai exact, elevii rămași în urmă la matematică, de exemplu, se pot înscrie la opțional de matematică, care va fi predat în timpul orelor de curs, și care îi va ajuta să recupereze materia. Totodată, pentru cei care vor să se perfecționeze în matematică, pot alege un opțional de matematică avansată, care le va da mai multe șanse la liceu, Bacalaureat sau la examenul pentru învățământul superior.

Integral pe Naţional