Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Revoluţia fiscală, cea prin care s-a dispus transferul contribuţiilor la pensii şi sănătate din sarcina angajatorilor în cea a angajaţilor, şi despre care guvernul PSD spunea că va creşte veniturile salariaţilor cu 25%, nu cu 2-3 lei cât a fost în realitate, a adâncit de fapt gaura din buget.

Deficitul la bugetul de pensii a ajuns la aproape 3 miliarde de lei în primele 10 luni din acest an, din care mai mult de 2 miliarde de lei provin din neplata contribuţiilor de către jumătate dintre companiile active în România. Aceste cifre au fost prezentate joi de ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, care a explicat că vina nu aparţine angajatorilor, ci guvernării PSD, având în vedere că şi în acest moment ordonanţa privind transferul contribuţiilor este blocată în Parlament. „Vă vorbeam despre aşa-zisa revoluţie fiscală prin transferul contribuţiilor. Avem jumătate din companii care nu au transferat contribuţiile, pentru că ordonanţa este încă în Parlament.

Avem o gaură de 2 miliarde de lei, la 10 luni, prin neplata contribuţiilor către stat. N-am auzit niciodată pe Olguţa Vasilescu, guraliva Olguţa, vorbind de aceste 2 miliarde de lei şi de ce nu le-a colectat.

Integral pe Adevărul