Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Promisiunile Vioricăi Dăncilă de majorare a pensiilor militarilor s-ar putea să mai aibă de așteptat, având în vedere starea proastă a finanțelor publice după fostul guvern, spune premierul Orban, care așteaptă noi analize.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, că indexarea de pensii în cazul militarilor depinde de anumite analize. Precizarea actualului prim-ministru vine după ce, pe ultima sută de metri, după ce a fost demis prin moțiune de cenzură, fostul guvern PSD a promis sindicatelor militare majorarea cu 4,6% a pensiilor militarilor.

„Aștept rezultatul analizei grupului de lucru care este constituit. Evident, obiectivul nostru este să nu se creeze diferențe în pensii între un militar care s-a pensionat în 2016 și un militar care s-a pensionat în 2019. De asemenea, să nu se adâncească acest decalaj prin sistemul diferit de indexare”, a răspuns Ludovic Orban, întrebat în legătură cu acest subiect.

Integral pe Evenimentul Zilei