Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Adina Vălean, propunerea României pentru funcţia de comisar european, a fost validată astăzi de Comisia de transporturi a Parlamentului European cu 36 de voturi „pentru”, potrivit G4Media.

Au votat în favoarea sa aproaope toate grupurile politice, mai puţin extremiştii de la Identitate şi Democraţie, mai subliniază G4media. În cadrul audierilor, ea a declarat că reducerea emisiilor în aviaţie trebuie să fie realizată prin măsuri combinate, iar introducerea unei taxe pe kerosen nu poate fi exclusă. „Trebuie să ne analizăm foarte bine (eventualitatea introducerii unei taxei pe kerosen) întrucât există, de asemenea, consecinţe sociale. (…) Atunci când introduci o taxă nouă există riscul ca preţurile să crească”, a explicat Vălean, răspunzând unei întrebări referitoare la cât de oportună ar fi o taxă europeană pe combustibilul folosit de avioane”, a declarat Adina Vălean.

Integral pe Adevărul