Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Deși în mod constant Viorica Dăncilă este făcută „proastă“ în ședințele PSD chiar de colegii din conducerea partidului, Marian Oprișan, Claudiu Manda și alții, aceasta nu a prezentat vreodată o măsurare a coeficientului său de inteligență pentru a închide gura criticilor.

Surse politice au declarat pentru CURENTUL că la o primă tatonare a echipei de campanie a PSD pentru o dezbatere, echipa Iohannis a cerut ca în cadrul dezbaterii să includă ambele echipe câte 5 întrebări pentru contracandidat din cele folosite la testele de măsurare a IQ-ului. Pesediștii au sărit ca arși, susținând că asta e inadmisibil ți că discuția trebuie să fie „pe proiecte”.

JURNALUL NAȚIONAL  a remarcat 5 vulnerabilitățile ale contracandidatului Viorica Dăncilă. Deși candidatul PSD, Viorica Dăncilă, îl presează pe Klaus Iohannis să participe la o confruntare electorală, în situația puțin probabilă că acesta va accepta, poate avea, la rândul ei, o serie de vulnerabilități. Spre exemplu, Iohannis o poate provoca pe Dăncilă la un test-fulger de vorbire liberă în limba engleză.

De asemenea, i se poate reproșa candidatului PSD că a devenit prim-ministru al Guvernului României, fiind propusă de Liviu Dragnea, temă care să satisfacă orgoliul electoratului de „dreapta”, în condițiile în care opinia acestui electorat este aceea că fostul președinte al PSD a dorit să-și impună la Palatul Victoria o persoană obedientă.

Viorica Dăncilă are mari probleme! Unul dintre partide i-a pus gând rău. Fostul premier este acuzat că a dezinformat în timpul campaniei prezidențiale și a indus ideea că Alianța USR-PLUS îndeamnă la boicotarea turului al doilea al prezidențialelor, anunță CAPITAL. PLUS, partidul lui Dacian Cioloș, o somează pe Dăncilă să prezinte scuze publice pentru acțiunile PSD. „Conducerea PLUS condamnă ferm practicile murdare ale vechii clase politice care continuă să se dedea la campanii murdare. Asistăm în ultimele zile la extrem de multe campanii mincinoase prin care se încearcă inducerea ideii că Alianța USR PLUS îndeamnă la boicotarea turului doi al alegerilor prezidențiale.

 Este o campanie de dezinformare al cărei beneficiar este candidatul PSD Viorica Dăncilă. Îi cerem Vioricăi Dăncilă să prezinte scuze pentru aceste minciuni nerușinate și să se delimiteze public de astfel de acțiuni în mod urgent.

Campania electorală pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale, în care se înfruntă Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, a început oficial de azi, 15 noiembrie, de la miezul nopții și se va încheia sâmbătă, 23 noiembrie, ora 7:00, anunță DIGI24. Cei doi contracandidați nu vor avea o dezbatere electorală directă, dar s-au confruntat în ultimele zile prin declarații făcute de la distanță, în conferințe de presă. Turul al doilea al alegerilor prezidențiale are loc în țară la 24 noiembrie, dar la secțiile de votare din străinătate scrutinul se desfășoară pe durata a trei zile, la fel ca la primul tur.

Unii dintre candidați la prezidențiale au avut parte de, ceea ce numesc americanii, „skyscraper curse”. Adică blestemul care planează asupra acelor planuri prea ambițioase. Cu alte cuvinte, costurile au depășit așteptările, explică HOTNEWS. Dacă ai cheltuieli mari în campanie nu înseamnă că vei strânge voturi pe măsura acestora.

Scopul multora a fost să scoată măcar un scor de 3% pentru a-și putea deconta cheltuielile. Candidați precum Ramona Ioana Bruynseels, Alexandru Cumpănașu, Viorel Cataramă sau Bogdan Stanoevici nu au obținut acel procent, deși au cheltuit sume măricele. Bruynseels a cheltuit, de exemplu, 0,8 milioane lei, Cumpănașu – puțin peste jumătate de milion, Cataramă – 1,3 milioane lei, Stanoevici – 20.000 lei (am ales doar câteva nume pentru a da un exemplu).

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat că totalul contribuţiilor electorale depuse de candidaţii la prezidenţiale pentru finanţarea campaniei la prezidenţiale este de 70.258.904 de lei. De cei mai mulţi bani a beneficiat campania Vioricăi Dăncilă, respectiv 18,2 milioane de lei, constată GÂNDUL. Din totalul contribuţiilor electorale alocate de candidaţi, 69.679.729 de lei reprezintă contribuţiile partidelor politice şi alianţelor politice iar 579.174 de lei reprezintă valoarea totală a contribuţiilor electorale ale candidaţilor independenţi.

Astfel, clasamentul contribuţiilor electorale din finanţare publică şi privată arată astfel: Viorica Dăncilă - PSD: 18.210.500 de lei, din care 1.672.500 de lei finanţare privată; Klaus Iohannis - PNL: 18.000.000 de lei; Mircea Diaconu - Alianţa UN OM: 16.294.924 de lei, din care 15.994.924 de lei finanţare privată; Dan Barna - USR PLUS: 7.449.531 de lei, din care 6.984.323 de lei finanţare privată; Theodor Paleologu - PMP: 7.068.975 de lei finanţare privată.