Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Difteria face ravagii în două localităţi ucrainene, aflate chiar la graniţă cu România. Boala este extrem de periculoasă, mai ales că se transmite prin aer, iar în unul din zece cazuri, complicaţiile ucid.

Medicul Tudor Ciuhodaru avertizează populaţia din judeţele aflate la graniţa României cu Ucraina să îşi ia măsuri de precauţie pentru a nu se îmbolnăvi.

„Vă atrag atenția că receptivii în această infecție este maxima între doi și cinci ani, iar riscurile sunt crescute la cei neimunizați. Copii, gravide, cei cu deficiențe imune, sau cei care nu au respectat corect schema de vaccinare. De aceea, orice angină cu depuneri pe amigală va necesita examinări bacteriologice pentru difterie (…) Este o boală acută infecțioasă și contagioasă specifică doar omului. Are o evoluție deosebit de severă, potențial letală”, a spus medicul Tudor Ciuhodaru.

Integral pe Evenimentul Zilei