Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

De cand a aterizat in Craterul Gale, in anul 2012, vehiculul spatial Curiosity a studiat suprafata Marte, dar si atmosfera planetei rosii, in care a descoperit anomalii ce au surprins cercetatorii, scrie CNN.

Curiosity a trimis date despre fluctuatii de oxigen pe Marte, iar cercetatorii NASA inca nu au o explicatie pentru fenomenul neobisnuit, scrie Gizmodo. Initial, Curiosity a gasit metan pe Marte si fluctuatii in compozitie ce nu pot fi explicate de factorii de mediu pe care expertii ii stiu deja. Acum, se pare ca si oxigenul de pe planeta rosie prezinte anomalii ce nu pot fi explicate, potrivit unui nou studiu publicat in Jurnalul Cercetarii Geofizice.

Oxigenul de pe Marte a demonstrat “o variatie semnificativa de sezon si interanuala, ceea ce sugereaza un proces atmosferic sau de suprafata necunoscut pana acum,” au scris cercetatorii in studiu.

Integral pe Digi24