Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Anul 2019 "este jucat" în materie de colectare la buget, iar anul 2020 va fi unul dificil din punct de vedere politic pentru reforme, consideră analiştii chestionaţi de către MEDIAFAX după ce ministrul Finanţelor a precizat marţi că gaura la buget după 9 luni este de aproximativ 21 miliarde de lei.

Analiştii precizează că o eventuală procedură de infringement pentru depăşirea ţintei de deficit de 3% din PIB de către România ar fi una îndelungată şi că este puţin probabil să se întâmple ceva dramatic pe termen scurt în acest sens, în condiţiile în care există o dispută la nivel european privind limita de 3%, iar în trecut şi alte ţări au depăşit acest prag.

"Guvernul PSD a “estimat” venituri (bugetare) totale (de) 249 miliarde lei în primele 9 luni din 2019. Execuţia arată 228 miliarde lei!!! Gaura după 9 luni, (pe) date deja publicate, aproximativ 21 miliarde lei", a scris Florin Cîţu pe Facebook, anunţând totodată că va oferi mai multe detalii joi la o conferinţă de presă. Cîţu a reclamat pe tot parcursul anului 2019 faptul că veniturile cuprinse în buget sunt supraestimate.

Integral pe Gândul