Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Klaus Iohannis a câștigat la pas primul tur al alegerilor prezidențiale și este, în acest moment, mare favorit pentru a-și adjudeca al doilea mandat fără să fie nevoit să depună un efort uriaș.

Totuși, strategia sa de a nu participa la vreo dezbatere electorală a reușit să enerveze o parte minoră a electoratului său, în timp ce cea majoritară îi împărtășește opinia. Voi prezenta obiectiv argumentele fiecărei tabere, în privința deciziei președintelui Klaus Iohannis de a nu participa la o dezbatere cu Viorica Dăncilă, după ce a spus pas și oricărei confruntări în primul tur.

Una dintre cele mai relevante voci din tabăra susținătorilor președintelui, care sunt de acord cu noncombatul acestuia, este eurodeputatul PNL, Rareș Bogdan. Liberalul a prezentat, recent, pe pagina sa de Facebook cinci argumente pentru care președintele Klaus Iohannis nu ar trebui să o confrunte public pe prezidențiabila PSD, Viorica Dăncilă.

Rezumând, fostul jurnalist susține, în primul rând, că șeful statului nu ar trebui să o legitimeze pe Viorica Dăncilă, dialogând cu aceasta. În al doilea rând, minciunile PSD sunt atât de „sfruntate” încât Iohannis ar trebui să își risipească timpul să le demonteze, în loc să își prezinte programul său politic. Al treilea argument se fondează pe votul uriaș obținut de Klaus Iohannis în primul tur, al patrulea pe refuzul Vioricăi Dăncilă de a se consulta cu șeful statului pe teme de o importanță majoră, cum ar fi numirea comisarului european din partea României, iar ultimul pe incapacitatea fostului premier de a purta o dezbatere, dat fiind istoricul gafelor sale.

Integral pe România Liberă