Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cercetatorii de la Pennsylvania Geisingers au instruit un model de AI pentru a prezice care pacienti sunt mai susceptibili de a muri în anul următor. Brandon Fornwalt, furnizorul de servicii de sănătate Geisinger din Pennsylvania, SUA și colegii săi au însărcinat AI cu examinarea electrocardiogramelor (ECG) rezultate de la aproape 400.000 de pacienţi pentru a prezice cel mai mare risc de a muri în următorul an.

Ei au integrat 1,77 milioane de electrocardiograme (ECG) pentru a detecta tipare care ar putea indica viitoare probleme cardiace, inclusiv atacuri de cord și fibrilație atrială. Echipa a instruit două versiuni ale AI: într-una, algoritmul a fost dat numai cu datele brute ECG, care măsoară tensiunea în timp. În celălalt, au fost furnizate date ECG în combinație cu vârsta și sexul pacientului.

Integral pe Evenimentul Zilei